Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.

Truppgymnastik

Järfällagymnasterna har idag en stor truppsektion på 17 st lag med både pojk-och flicklag. 

 

I trupp tävlar man i tre olika klasser: herr, dam och mixed. Varje trupp består av mellan 6-20 gymnaster (beroende på tävling). Man tävlar i tre grenar: fristående, tumbling och trampett. Titta in Svenska Gymnastikförbundets film ovan ifall du vill se mer!

 

För att föreningen ska kunna hitta tävlingar som passar truppens gymnastiska nivå och träningsmängd, finns det idag olika nivåer av tävlingar på riksnivå. Den högsta nivån är SM-stegen - här tävlar de främsta lagen i sina respektive åldersklasser. Det är på Junior-SM och SM som de främsta lagen har möjlighet att kvalificera sig till internationella mästerskap. I dagsläget är EM den största officiella tävlingen inom Truppgymnastik, där Sverige sedan 2010 ställer upp med landslag i de olika klasserna. 

 

Därtill tävlar många av våra trupper på även olika föreningstävlingar, främst i regionen.

 

Sektionsansvarig för Truppsektionen är Felix Bogren-Lindahl.

 

För frågor kring Trupp i Järfällagymnasterna vänligen maila kansli@jarfallagymnasterna.se alternativt felix@jarfallagymnasterna.se


Hälsning från FT-10
2016-12-01 14:34
Hej,

Vi är 18 stycken glada gymnaster som har börjat träna gymnastik ihop under hösten 2016. Efter en termin med mycket skoj, dans, styrka och gymnastik ser vi nu fram emot att vara med på Juluppvisningen.

Hälsningar från oss i FT-10
FT Pojkar på Vikingacupen 2016
2016-05-10 09:04
FT Pojkar Vikingacupen 2016

På Kristi himmelfärdsdagen ställde FT Pojkar upp i Vikingacupen, klass Maxi Pojkar. 


Vi hade laddat upp med ett riktigt skojigt genrep tillsammans med Remix, RT0304 och FT07. En massa föräldrar på läktaren och riktigt skön stämning. Det såg jättebra ut för alla lag så det kändes riktigt spännande att se hur det skulle gå på tävlingen.


Vi samlades i solen utanför Gångsätrahallen. Overaller, tävlingsfrillor, solglasögon, maskoten var med, taggad stämning…


Det var åtta lag anmälda i klassen. Kul att se så många gympakillar i korridorerna. Som vanligt på Vikingacupen så flöt allt på smidigt och atmosfären var lugn och skön. Förträningen gick riktigt bra. Vi hann med att köra igenom allt en gång och även komplettera med något extravarv så vi kunde känna att vi var redo när vi avslutade. Sen var det snabba ryck ner och få på overallerna till defileringen och vi hann precis springa uppför trappan och in på vår plats. Bästa hejarklacken hade vi också.


När tävlingen började skulle vi gå ut som fjärde lag och vi började med tumbling. Man blir helt lugn när killarna kör första varvet med kullerbytta-hjulning. De är så fokuserade och hela varvet är som en enda lång våg som gungar fram. Superstabilt. Varv två blir grupperade frivolter. Fortfarande lika stabilt. Inte en massa spring, utan stadiga fina landningar. Tredje varvet, rondat-flickis. Tänk vad många fina flickisar vi har nu. Ett par stycken som tar lite pass men alla kör med riktigt fint flyt. Skönt med en så fin start på tävlingen.


…ner i omklädningsrummet. Käka lite, dricka lite, sen dags för hopp. Bordvarvet först. Riktigt fint. Tänk vilket bra ös killarna får när det blir tävling. Jättesträckta, fina överslag. Varv två och tre var fria volter. Grupperade på andra varvet och stegrat från pik till sträck180 på tredje. Samma sak här som på tumbling. Alla kämpade verkligen för att stå och vi såg inte till en enda gnutta slarv. Det var inte helt felfritt rakt igenom men helt klart så bra som vi kunde önska. Wow!


Fristående. Vi håller på att lära oss ett nytt fristående och nu skulle vi tävla på en del av det. Enligt gammal tradition brukar vi träna fristående helt blandat och killarna får nya platser hela tiden. Först strax inpå tävlingen bestämde vi hur vi skulle köra och vilka platser man skulle ha. Stressigt som vanligt. Därför kunde man för ett par veckor sedan undra lite hur säkra vi skulle vara på tävlingen. Det visade sig funka riktigt bra. Killarna tog ut rörelser, sträckte på sig och kom verkligen in i tävlingsflytet. Lugn och ro och lyssnade på musiken. Grymt!


Nu kändes det ändå lite som att vi skulle ha chans att ta någon medalj. De andra lagen hade kört superfint men det hade vi också. Tumblingmedaljerna delades ut först. Bronset, silvret… okej, allt eller inget… -Järfällagymnasterna!  Woooww!!! GULD! Så coolt!


Tillbaks till ringen…alla snackar… -Välkomna tillbaka Järfällagymnasterna! BRONS! Wow! Ingen hade lyssnat efter guldmedaljen, så vi gick upp och tog emot medaljerna utan att veta vilken gren det var. Efter ett tag berättade de igen så då kunde vi glädjas åt ett trampettbrons. Så kul!


Sen var det fristående. Tredjeplatsen skulle delas mellan två lag… -Enebybergsgymnasterna!… -och det andra laget…- Järfälla! Grymt! Vi tog medalj i fristående också. Vi var så stolta och nöjda när vi gick ut i solen igen med en massa skrammel runt halsen.
Föreläsning för ledare
2015-04-24 11:08
Här hittar ni inbjudan till föreläsningen med Pia Josephsson 27 Maj. 

Inbjudan  anmälan görs till kansliet 


Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen
Järfällagymnasterna, 11/09 11:39 
Järfällagymnasterna, 07/06 16:02 
Järfällagymnasterna, 30/05 14:12 
Järfällagymnasterna, 08/05 15:07 
Järfällagymnasterna, 27/02 15:02 
 
Värdegrundsknapp
Våra sponsorer
Stöd oss genom Svenska Spel
JG på Facebook
Senaste på Instagram med tag #järfällagymnasterna