Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.

Välkommen!
Välkommen till Järfällagymnasterna!

Vill du bli medlem i vår förening?  Klicka då här!

Vi har många barn i kö och vill du bli ledare så kan du läsa mer i fliken till vänster under ledare! 

Kontakta oss:

Tel: 08-580 368 48

E-post: kansli@jarfallagymnasterna.se


Du är välkommen att besöka oss på våra öppettider, men ring gärna innan för att försäkra dig om att vi finns på plats just då.


Vi finns på: Andebodavägen 72, 17543 Järfälla. 

Är det dig vi söker?:)
2018-11-28 09:41
Vill du hjälpa till att stärka vi-känslan genom att hjälpa till att få ut information och öppna nya kanaler mellan styrelse-ledare-gymnaster-föräldrar?

Styrelsen i Järfällagymnasterna består av ett gäng som jobbat tillsammans i flera år och som med sin egen kunskap och erfarenhet tillsammans gör Järfällagymnasterna ännu bättre varje dag. 
Vi är en växande förening som idag har nästan 1400 medlemmar och verksamhet sju dagar i veckan för alla åldrar och nivåer. I en så stor idrottsförening i ständig utveckling finns det alltid något att bidra med, som styrelseledamot eller i ett kortare projekt. En punktinsats där just du har kompetens kan göra stor skillnad!
 

MVH
Valberedningen

Just nu behöver vi: (klicka på länken nedan)
Gutacupen 2018
2018-06-07 16:02
Gymnasts Ida and Isabell joined by coach Hayley and judge Pernilla travelled to Gotland to compete Gutacupen. For both gymnasts it was the first all around competition of the season, and a good check point for Ida in her journey towards SM in July.  Isabell won all around bronze in the regional level competition, and Ida won gold on floor in the national level competition. Ida was credited a start value of 6.4 (huge) on beam, and managed to stick her difficult acro for the first time in competition, this creativity and difficulty is why, despite the falls at this competition, Ida is one of the gymnasts looking towards making a beam final at this years SM. Together with the combined average scores the girls managed to win an unexpected team bronze!  Follow our journey @jg_senior_artistic_team 
USM-Silver till Saga i AER
2018-05-30 14:12
Grattis till Saga Nääs som tog JGs första USM medalj som blev ett silver under 2018. Det var lite nervöst inför tävlingen eftersom resterande av startfältet redan har tävlat på Internationell nivå. Saga var först ut i klassen och både tränare och gymnast var stolta över vad vi har gjort de senaste tre åren, det var aldrig en dröm eller mål att kvala till USM och internationell stream, utan något som har växt fram under våra år tillsammans. 
Saga" fick feeling"  i sin tränares gamla dräkt och efter rutinen  visade tavlan 15.9 och tårarna började rinna redan innan tävlingen va klar. Tyvärr hinner vi inte se vad händer just därefter i poängen eftersom Saga behöver värma upp med sin trio. Coach Hayley springer fram och tillbaka och vågade inte berätta att hon ligger fortfarande på första plats.  Vid den sista startande i Sagas klass kom tillslut den högre poängen. Prispallen l USM 2018 1:a Amanda Sistek (Ale, Göteborg)   2:a Saga Nääs (järfällagymnasterna) ,3:a Malvina Jakobsson (Ale, Göteborg) . Saga har nu fått plats tillsammans med Amanda och Malvina att träna på ett UEG läger med topp junior gymnaster från hela Europa i juli. Det är ett enormt samarbete att kunna bedriva verksamhet på internationell nivå, så ett stort tack till sektions-ansvarig Marie Andersson, Hannah Silverhagen, JG kansliet, Gymnastikförbundet,  gymnasternas föräldrar och  alla föreningar med Aerobic-verksamhet för att vi känna ert stöd. 
 
Med vänliga hälsningar,

Hayley Brice-Nicolson
Aerobic & Artistic gymnastics 
Järfällagymnasterna
Nya namn för Järfällagymnasternas grupper
2018-05-08 15:07

Som ni säkert har kunnat se på våra olika sektioners sidor här på hemsidan, så har Järfällagymnasternas grupper tilldelats nya namn. Ett projekt med målet att ge en tydlig överblick för något vi ska vara oerhört stolta över i vår förening – vårt breda utbud och vår vision att på ett ännu tydligare sätt knyta an våra värderingar rakt in i verksamheten.

 

Vad är bakgrunden till namnbytena?

Ett stort skäl till namnbytena var att våra olika sektioner tidigare har haft olika namnupplägg och det har saknats en för hela föreningen enhetlig bild av gruppstruktur. Dessutom så var namnen ofta direkt kopplade till en tävlingsstege och att namnet då skulle spegla de man skulle tävla på.
Nu har dessutom tävlingssystem inom gymnastiken uppdaterats, framförallt Truppgymnastiken som från och med januari 2018 satte sitt nya tävlingssystem i verk – vilket då ledde till att våra dåvarande gruppnamn blev inaktuella.

Vi vill se en inriktning där vi lägger större vikt vid hur träningen bedrivs, med de mjuka värdena i fokus – inte vilken tävlingsnivå man tävlar på, om man ens vill tävla. Att våra utövare, ledare, styrelsemedlemmar och anhöriga är väl insatta i vilka värderingar är fundamentalt för att en så stor aktör som Järfällagymnasterna är med sitt stora medlemsantal ska fungera både idag, men även över tid.

 

Vårt val att sätta färg på våra gruppnamn är en direkt inspiration hämtad från Gymnastikförbundets Utvecklingsmodell, där de olika färgerna speglar en inriktning på gruppens sätt att träna – som förklaras i just denna modell.

Du kan läsa mer om denna i följande länk:

http://www.gymnastik.se/gymnastikforbundet/SvenskGymnastikVill/Utvecklingsmodellen/

 

Under året kommer det löpande anordnas workshops för våra ledare där vår föreningsmodell kommer diskuteras noggrannare och där vi kommer plocka ut de nyckelbegrepp Gymnastikförbundet framhäver och tolka dessa för Järfällagymnasterna, samt hur vi inom respektive färg/pusselbit kan samverka ännu mer.
Vi kommer diskutera hur rimmar detta med våra värderingar och värdeord:
Glädje, Trygghet, Samarbete och Utveckling.

 

Fantastiska resultat-Aerobic Gymnastics Skånecupen 2018
2018-04-12 15:33
Aerobic Gymnastics på Skånecupen 2018
Som Pia Saxholt i Trelleborgs gymnastics and dance brukar säger...Aerobic Gymnastics är världens häftigaste sport och tillsammans med den gemenskapen som vi har i vår disciplin världen över, så kan det nästan inte bli bättre! 

Järfällagymnasterna är fortfarande en av de mindre föreningar när det gäller Aerobic gymnastics. I helgen åkte vårt lilla tävlingslag av 8 gymnaster (ink. Fanny, Veronika, och Megan som bara började i tävlingsgruppen VT18) ner till Skånecupen i Trelleborg för att tävla. Totalt hade tävlingen kring 60 startande! Alla gymnaster var ganska nervös eftersom de har kämpat hårt denna termin, och vill presentera på tävlingsgolvet. 

Att komma hem med sju medaljer när laget består av bara 8 gymnaster är helt otroligt, och så kan det bli när konkurrens kommer från sin egen förening...  Mest spännande var när två av de tre gymnaster som tävlade i nivå 3 från JG tog första plats med exakt samma poäng - tyvärr finns det ingen delade placeringar i Aerobic och guldet avgjordes med teknisk poäng.  Saga och Tara har också klarat kvalificeringspoäng/krav för att kommer med i den "internationalsteam i sin respektive ålders kategori AG1 12-14år. 
Saga kommer bli den första i gruppen att premiär i den international-age-group-tream på USM i Maj.  

Helgens summering av medaljer blev:
  • JG grupp.    Guld

  • JG trio 1.     Guld 

  • JG trio 2.     Guld 

  • Saga IW.     Silver.  (Q)

  • Tara. IW.     Brons. (Q)

  • Louise IW    Guld.  

  • Johanna IW (tie med Louise - silver teknisk) 


Coach Hayley var mest imponerad av inställningen av alla gymnaster i laget, både på träningar och tävling, de har starkt vilja att utvecklas och har mycket respekt för sin disciplin, sin tränare och alla utförare.

Hälsningar Hayley
Nyheter från våra grupper
Aerobic gymnastics, 12/04 15:50 
Truppgymnastik, 01/12 14:34 
Aerobic gymnastics, 03/08 12:52 
Basgymnastik, 08/06 10:58 
Basgymnastik, 01/06 10:22 
Truppgymnastik, 10/05 09:04 
 
Värdegrundsknapp
Våra sponsorer
Stöd oss genom Svenska Spel
JG på Facebook
Senaste på Instagram med tag #järfällagymnasterna