Våra sponsorer
Stöd JG tillsammans med Svenska Spel
JG på Facebook
Senaste på Instagram med tag #järfällagymnasterna
Välkommen!
Välkommen till Järfällagymnasternas hemsida!

Vill du bli medlem i vår förening?  Klicka då här!

Vi har många barn i kö och vill du bli ledare så anmäl ditt intresse i anmälningsformuläret i kommentarsfältet Övrigt. 
Juluppvisning 17 december
2016-12-07 13:57
Du har väl inte missat att den årliga juluppvisningen är den 17 december 

Här hittar du inbjudan, vi ses på plats! 

Nästa vecka v 50 kan du förköpa biljetter till Juluppvisningen 17 december på följande tider i JG-hallen:

Måndag 17,15-19,15
Tisdag-Fredag 18-20

Biljettpris:
100 kr 
Barn upp till 12 år gratis

Se till och bjud in hela släkten, ta med mormor,farbrorn, kompisen och alla ni känner! Vi ses där 


God Jul & Gott Nytt år önskar Järfällagymnasterna 
Alla Kan Gympa- Järfällagymnasterna
2016-12-07 13:43
Beskrivning

Gymnastik i mindre gymnastikgrupp för barn mellan 4-10 år och en grupp för 10-18 år som behöver extra stöd av förälder eller assistent/ledsagare. 

Vi jobbar med tydliga instruktioner (bildstöd och teckenstöd finns till förfogande om det önskas) och alla barn deltar på sin nivå efter egna förutsättningar, vi anpassar övningarna efter gruppen. Nyfikenhet och rörelseglädje är ledord i vår grupp och detta jobbar vi med genom musik och rytmik, lättare lekar och redskapsbanor på olika nivåer. Det finns något för alla och viktigast är alltid att vi har roligt! 

Vi tränar på grovmotoriska, finmotoriska och sammansatta rörelser för att förbättra kroppskontrollen och därmed öka självkänslan och självständigheten.

Gruppen passar för barn som har en diagnos inom autismspektrumtillstånd eller utvecklingsstörning och behöver extra stöd av någon vuxen under aktiviteter.

Yngre gruppen tränar torsdagar 17.30-18.30 
Äldre gruppen tränar torsdagar 18.45-19.45 
i Sandviksskolan, Järfälla.

Vill du ha mer information är du varmt välkommen med dina frågor till mig, Hannah Kosby, på mail 

För att anmäla ditt barn till gruppen så hör du av dig till Järfällagymnasternas kansli  kansli@jarfallagymnasterna.se Skriv i ansökan att det gäller ”Alla kan Gympa-yngre eller Alla kan Gympa-äldre”. 

Ni hittar inbjudan 4-10 år här

Ni hittar inbjudan 10-18 år här 


Jullovsläger 2016
2016-11-29 10:29
God Jul & Gott Nytt år önskar Järfällagymnasterna
Under jullovet kommer Järfällagymnasterna att erbjuda ett tre dagars läger för gymnaster mellan 7-13år. 
Alla gymnaster födda 0-03 har möjlighet att vara med på ett dagläger under tisdag-torsdag i JG-hallen. 

Inbjudan hittar ni genom att klicka här 

Varmt välkomna in med er anmälan till kansli@jarfallagymnasterna.se
DAGS FÖR FRISK LUFT I JG-HALLEN - VI BEHÖVER DIN HJÄLP
2016-10-28 13:43

I år, 2016, fyller Järfällagymnasterna 40 år. 2006, när vi fyllde 30 år, var en viktig milstolpe för föreningen. Då köpte vi nämligen dåvarande tennishallen i Viksjö av Järfälla Tennis och skapade JG- hallen! JG-hallen är sedan dess navet och hjärtat i Järfällagymnasternas verksamhet, även om vi fortfarande hyr skolsalar över hela kommunen för att få plats med alla grupper.


När vi köpte JG-hallen tog vi ett stort banklån med kommunal borgen från Järfälla kommun. Kommunen bidrog också med många av våra fina redskap i hallen. JG-hallen ägs av Järfällagymnasterna AB, ett bolag som ägs av föreningen.


Vi har nu haft JG-hallen i tio år och det är dags för vår största investering sedan dess. När hallen var en tennishall med fyra banor var som mest 16 personer igång. Idag ser verksamheten helt annor- lunda ut, med ofta hundratals barn igång samtidigt. Medlemmar har sedan länge känt att luften i JG- hallen är dålig. Mätresultat visar också att luften inte är okej – koldioxidhalten är för hög när det är som flest personer samtidigt i hallen - och Järfälla kommun har förelagt oss att åtgärda ventilationen. En utredning visar att det inte är tillräckligt att sätta på den nuvarande ventilationen forcerat när det är som mest aktivitet i hallen, utan vi behöver installera helt ny ventilation. Arbete pågår med offerter, planering och finansiering.


Vi kommer finansiera den nya ventilationen på flera sätt. Vi arrangerar 2016 en rikstävling i trupp både på hösten och på våren istället för bara på våren. Vi har sökt och fått ett större bidrag från Riks- idrottsförbundet, vilket vi är mycket glada och tacksamma för. Vi kommer tyvärr också att behöva höja terminsavgifterna 2017, även om vi försöker hålla höjningen så liten som möjligt. För att hålla nere avgifterna, kunna behålla kvaliteten i verksamheten och kunna fortsätta att underhålla hallen i övrigt utan att tömma vår kassa fullständigt eller ta nya större banklån behöver vi er hjälp!


• Vill du / ditt företag sponsra Järfällagymnasterna? Vi kan till exempel erbjuda skyltplats i JG-hallen, plats i programblad och på storbildsskärm på våra rikstävlingar med över tusen deltagare från hela landet och exponering på juluppvisningen, uppvisning på ditt företag - och är öppna för andra idéer.


• Vill du /din familj / ditt företag snabbt och enkelt lämna ett bidrag till ventilations-spargrisen? Swisha till 1234524872 redan idag, ditt bidrag gör skillnad, stort som smått! Skriv gärna LUFT i meddelandet.


• På höstens arrangemang Rikscupen 1 Yngre 26-27 november och Juluppvisningen den 17 december kommer alla som vill ges möjlighet att betala 20 kr extra per biljett som bidrag till en bättre luft.


Arbetet med att installera den nya ventilationen kommer att påbörjas under senhösten. Vi hoppas att ni har överseende med eventuella störningar under tiden. Vi ser alla fram emot att få andas frisk luft med bra temperatur i JG-hallen så vi kan träna, tävla och trivas ihop i JG-hallen i många år till!


Glada, förväntansfulla hälsningar
Styrelsen i Järfällagymnasterna

Ring eller maila oss gärna med förslag, bidrag och idéer! styrelsen@jarfallagymnasterna.se


Emilia Ivarsson (ordförande 070-259 28 84), Lotta Stolt (sponsoransvarig, 072-206 28 47), Marie Darsenius Obert (skribent av denna information), Helena Hjertén, Kerstin Kenving, Stefanie Lawler, Jennie Pettersson, Erik Stjerna, Cilla Söderhäll och Tova Sörén 

Segrare av Blipper
2016-10-27 15:11
Segrare av Blipper september 2016
"Blipper är ett mobilspel som inte bara är kul att spela. Dina poäng kan också resultera i en rejäl belöning. Både till dig själv i form av ett presentkort på någon av Citycons köpcentrum. Och till en förening eller organisation som du väljer att stödja."

I september månad fanns 3 lokala föreningar/organisationer representerade, Järfällagymnasterna va 1 av dom 3. 

Idag 27/10-16 hämtade Maria & Isa hem checken på 10.000kr från Peter på Citycon i Jakobsbergscentrum. 

STORT TACK till alla som har spelat och skänkt era poäng till Järfällagymnasterna under september! 
Nyheter från våra grupper
Om Truppsektionen, 02/12 10:05 
Om Truppsektionen, 01/12 14:34 
Aerobics gymnastics, 03/08 12:52 
Basgymnastik, 08/06 10:58 
Basgymnastik, 01/06 10:22 
Om Truppsektionen, 10/05 09:04