Våra sponsorer
Stöd JG tillsammans med Svenska Spel
JG på Facebook
Senaste på Instagram med tag #järfällagymnasterna
Välkommen!
Välkommen till Järfällagymnasternas hemsida!

Vill du bli medlem i vår förening?  Klicka då här!

Vi har många barn i kö och vill du bli ledare så anmäl ditt intresse i anmälningsformuläret i kommentarsfältet Övrigt. 
Vi söker fler ledare till föreningen
2017-02-21 09:57
All vår verksamhet bygger på ideella krafter och vi behöver dig! 
Vi har allt fler barn och ungdomar i våran kö och behöver utöka ledarskaran för att kunna erbjuda fler barn och ungdomar plats hos oss. Vi behöver båda nya och erfarna ledare för bästa utvecklingen. För oss är mångfalden bland ledare viktig för att komplettera varandra.

Vad kan vi erbjuda dig som är intresserad av att bli ledare hos oss?
  • Du får som ny ledare förtur i kön för ditt barn
  • Du får gå ledarutbildningar genom Svenska Gymnastikförbundet
  • Du får gå internutbildningar genom oss i föreningen
  • Du får arvode 1 gång/termin för de timmar du agerar tränare, storleken på ditt arvode beror på din utbildning och erfarenhet
  • Du får delta i föreningens ledaraktiviteter
  • Du blir ledare i en verksamhet som står för trygghet-glädje-samarbete-utveckling
Intresserad? 
Kontakta kansliet 08-58036848 eller maila till kansli@jarfallagymnasterna.se så berättar vi mer. 
Järfällagymnasterna inbjuder till Regionsfinal 2017 Tävling för steg 5 & 6
2017-01-16 10:03

Tävlingsinformation:


Plats: JG-hallen, Andebodavägen 72, Järfälla.

Tider: Lördagen den 1 April. Uppvärmning startar ca 10.00 men exakta tider kommer efter anmälningstiden utgång. 


Inbjudan hittar ni genom att klicka här


Vid frågor kontakta Jennie Pettersson eller Hayley Brice-Nicolson via mail på 

ag-tavling@jarfallagymnasterna.se

Sportlovsläger 2017
2017-01-12 13:01
Under vecka 9 så arrangerar Järfällagymnasterna ett fyra dagars läger i JG hallen.
Alla barn födda 2004-2010 är välkomna att delta.
Mer info hittar ni här.

Anmälan görs till kansliet på kansli@jarfallagymnasterna.se

Alla Kan Gympa- Järfällagymnasterna
2016-12-07 13:43
Beskrivning

Gymnastik i mindre gymnastikgrupp för barn mellan 4-10 år och en grupp för 10-18 år som behöver extra stöd av förälder eller assistent/ledsagare. 

Vi jobbar med tydliga instruktioner (bildstöd och teckenstöd finns till förfogande om det önskas) och alla barn deltar på sin nivå efter egna förutsättningar, vi anpassar övningarna efter gruppen. Nyfikenhet och rörelseglädje är ledord i vår grupp och detta jobbar vi med genom musik och rytmik, lättare lekar och redskapsbanor på olika nivåer. Det finns något för alla och viktigast är alltid att vi har roligt! 

Vi tränar på grovmotoriska, finmotoriska och sammansatta rörelser för att förbättra kroppskontrollen och därmed öka självkänslan och självständigheten.

Gruppen passar för barn som har en diagnos inom autismspektrumtillstånd eller utvecklingsstörning och behöver extra stöd av någon vuxen under aktiviteter.

Yngre gruppen tränar torsdagar 17.30-18.30 
Äldre gruppen tränar torsdagar 18.45-19.45 
i Sandviksskolan, Järfälla.

Vill du ha mer information är du varmt välkommen med dina frågor till mig, Hannah Kosby, på mail 

För att anmäla ditt barn till gruppen så hör du av dig till Järfällagymnasternas kansli  kansli@jarfallagymnasterna.se Skriv i ansökan att det gäller ”Alla kan Gympa-yngre eller Alla kan Gympa-äldre”. 

Ni hittar inbjudan 4-10 år här

Ni hittar inbjudan 10-18 år här 


DAGS FÖR FRISK LUFT I JG-HALLEN - VI BEHÖVER DIN HJÄLP
2016-10-28 13:43

I år, 2016, fyller Järfällagymnasterna 40 år. 2006, när vi fyllde 30 år, var en viktig milstolpe för föreningen. Då köpte vi nämligen dåvarande tennishallen i Viksjö av Järfälla Tennis och skapade JG- hallen! JG-hallen är sedan dess navet och hjärtat i Järfällagymnasternas verksamhet, även om vi fortfarande hyr skolsalar över hela kommunen för att få plats med alla grupper.


När vi köpte JG-hallen tog vi ett stort banklån med kommunal borgen från Järfälla kommun. Kommunen bidrog också med många av våra fina redskap i hallen. JG-hallen ägs av Järfällagymnasterna AB, ett bolag som ägs av föreningen.


Vi har nu haft JG-hallen i tio år och det är dags för vår största investering sedan dess. När hallen var en tennishall med fyra banor var som mest 16 personer igång. Idag ser verksamheten helt annor- lunda ut, med ofta hundratals barn igång samtidigt. Medlemmar har sedan länge känt att luften i JG- hallen är dålig. Mätresultat visar också att luften inte är okej – koldioxidhalten är för hög när det är som flest personer samtidigt i hallen - och Järfälla kommun har förelagt oss att åtgärda ventilationen. En utredning visar att det inte är tillräckligt att sätta på den nuvarande ventilationen forcerat när det är som mest aktivitet i hallen, utan vi behöver installera helt ny ventilation. Arbete pågår med offerter, planering och finansiering.


Vi kommer finansiera den nya ventilationen på flera sätt. Vi arrangerar 2016 en rikstävling i trupp både på hösten och på våren istället för bara på våren. Vi har sökt och fått ett större bidrag från Riks- idrottsförbundet, vilket vi är mycket glada och tacksamma för. Vi kommer tyvärr också att behöva höja terminsavgifterna 2017, även om vi försöker hålla höjningen så liten som möjligt. För att hålla nere avgifterna, kunna behålla kvaliteten i verksamheten och kunna fortsätta att underhålla hallen i övrigt utan att tömma vår kassa fullständigt eller ta nya större banklån behöver vi er hjälp!


• Vill du / ditt företag sponsra Järfällagymnasterna? Vi kan till exempel erbjuda skyltplats i JG-hallen, plats i programblad och på storbildsskärm på våra rikstävlingar med över tusen deltagare från hela landet och exponering på juluppvisningen, uppvisning på ditt företag - och är öppna för andra idéer.


• Vill du /din familj / ditt företag snabbt och enkelt lämna ett bidrag till ventilations-spargrisen? Swisha till 1234524872 redan idag, ditt bidrag gör skillnad, stort som smått! Skriv gärna LUFT i meddelandet.


• På höstens arrangemang Rikscupen 1 Yngre 26-27 november och Juluppvisningen den 17 december kommer alla som vill ges möjlighet att betala 20 kr extra per biljett som bidrag till en bättre luft.


Arbetet med att installera den nya ventilationen kommer att påbörjas under senhösten. Vi hoppas att ni har överseende med eventuella störningar under tiden. Vi ser alla fram emot att få andas frisk luft med bra temperatur i JG-hallen så vi kan träna, tävla och trivas ihop i JG-hallen i många år till!


Glada, förväntansfulla hälsningar
Styrelsen i Järfällagymnasterna

Ring eller maila oss gärna med förslag, bidrag och idéer! styrelsen@jarfallagymnasterna.se


Emilia Ivarsson (ordförande 070-259 28 84), Lotta Stolt (sponsoransvarig, 072-206 28 47), Marie Darsenius Obert (skribent av denna information), Helena Hjertén, Kerstin Kenving, Stefanie Lawler, Jennie Pettersson, Erik Stjerna, Cilla Söderhäll och Tova Sörén 

Nyheter från våra grupper
Om Truppsektionen, 01/12 14:34 
Aerobics gymnastics, 03/08 12:52 
Basgymnastik, 08/06 10:58 
Basgymnastik, 01/06 10:22 
Om Truppsektionen, 10/05 09:04