Välkommen!
Välkommen till Järfällagymnasternas hemsida!

Vill du bli medlem i vår förening?  Klicka då här!

Vi har många barn i kö och vill du bli ledare så anmäl ditt intresse i anmälningsformuläret i kommentarsfältet Övrigt. 
Brunch på Welcome Hotel
2017-06-02 18:17
Vår sponsor Welcome Hotel erbjuder gymnaster och föräldrar i JG 10% på ordinarie brunch-pris.
Passa på att förgylla helgen med det lilla extra!
Rabatten får du genom att följa denna länk: Boka Brunch


Mer info

Bronsmedalj till Teamgym Norrort i Svenska Cupen
2017-06-02 08:18
Teamgym Norrort-Svenska Cupen 2017

25 maj gick Svenska cupen av stapeln i Gävle.  Dessa fantastiska tjejer i Teamgym Norrort (samarbete mellan Järfällagymnasterna och Täby GF)  kammande hem ett brons i mångkampen och en andra plats i trampett i grencuperna. 


Så här säger tränaren Marin om helgen:

"Vi är super glada och nöjda med helgen. Ett silver och ett brons kan man inte klaga över. Målet var fram för allt att ha kul men också att köra vårt och ställa alla volter. Det lyckades vi med. Vi lyckades tyvärr inte få fram vårt bästa i fristående men det ska vi förbättra till SM. Helgens tävling var ett test för att se att vi ligger i fas och det tycker vi att vi är. 


Sammanhållningen i laget var helt fantastisk och helgen hamnade enligt många av tjejerna på topp 3 listan över de roligaste tävlingarna de varit på. Det är den absolut största vinsten i sig. Jag är otroligt stolt över tjejerna och ser fram emot att stå med dem på golvet igen om några veckor när det är dags för SM i Borås." 

Citat från en av tjejerna: 
"Det var en jätte kul tävling. Alla var glada och taggade till tusen. Vi kände verkligen att vi hade varandras stöd." 

Stort grattis till er alla och även tränarna Janne, Marin & Marcus. 💐 Vi kommer självklart följa er under SM-veckan i Borås och önskar er all lycka till även där. 


Ni som vill följa och gratta Teamgym Norrort på instagram hittar dom på @teamgymnorrort Hayley Brice-Nicolson - svensk mästarinna i arerobic gymnastics 2017
2017-05-31 13:10
svensk mästarinnan i Aerobic gymnastic- Vår egna Hayley!
Under helgen 20-21 maj samlades stora delar av svensk aerobics i Järfälla. Förutom USM, JSM och SM genomfördes JG Aerobic Cup och Rikscupen.


Vår egna Hayley Brice-Nicolson är ny svensk mästarinna och tog därmed över titeln från AnnTherese Johansson som har vunnit SM en mängd år på rad men som olyckligtvis skadade sig under sitt program.


- Jag är väldigt glad för min seger! Jag har utvecklat mitt program så att det nu är mycket svårare än förr, vilket gör det väldigt tungt att tävla på. Därför är jag väldigt nöjd över att ha genomfört det på tävling för första gången, säger Hayley efter tävlingen.


Hayleys mål framöver är Heathrow aerobic open i England - internationell klubbtävling vilket också blir en uttagningstävling till EM. EM går av stapeln Italien i höst dit Hayley såklart strävar.


Jessica Österman, Trelleborgs Gymnastic & Dance Club slutade tvåa i den otroligt jämna tävlingen. Hon och Heyley slutade på samma poäng, men högre tekniska poäng gjorde att Heyley tillslut stod som segrare. Trea kom Johanna Espert, också hon från Trelleborg.


Vi är mycket stolta över att ha Hayley i Järfällagymnasterna, STORT GRATTIS!

Ventilationsprojektet
2017-05-24 12:42

Under 2016 var JG-hallens ventilation i fokus och under jullovet startades byggnationen av hallens nya ventilationssystem. Ett arbete som blev klart ett par veckor in på 2017.

Luftkvalitén är betydligt bättre nu och vi har fått höra från våra grupper som tränar i hallen att de som är allergiker inte alls påverkas på samma sätt som de gjort tidigare pollensäsonger. Det som återstår nu är arbetet med att trimma in anläggningen för att få till en jämn och behaglig värme i hallen. Det här är något som måste testas fram och effekterna av justerad inställning märks inte direkt eftersom det är stora mängder luft som ska påverkas. Ventilationssystemets klimatinställningar styrs också av utetemperaturen och som alla säkert har märkt av, har vi haft en mycket nyckfull vår i år. Det är därför det ibland kan upplevas som kallare än vanligt i hallen.

Vi vill passa på att tacka alla som varit med och bidragit till det nya ventilationssystemet. Genom Riksidrottsförbundet (RF) fick vi ett stort bidrag på 400 000 kr och vi har också fått in bidrag från privatpersoner via Swish och under juluppvisningen 2016. Vi tackar även Grufman Gräv AB för deras generösa bidrag.

Styrelsen i Järfällagymnasterna
"Hannah & Martin får alla att fixa frivolten"
2017-05-22 12:57
Tidningen Mitti Järfälla har en fantastik artikel du inte får missa om våra två fantastiska ledare för seniorgruppen som en av gymnasterna nominerade till Idrottshjälte. Klicka här och inspireras av våra eldsjälar.  


Nyheter från våra grupper
Aerobic gymnastics, 08/06 10:49 
Om Truppsektionen, 01/12 14:34 
Aerobic gymnastics, 03/08 12:52 
Basgymnastik, 08/06 10:58 
Basgymnastik, 01/06 10:22 
Om Truppsektionen, 10/05 09:04 
 
Våra sponsorer
Stöd JG tillsammans med Svenska Spel
JG på Facebook
Senaste på Instagram med tag #järfällagymnasterna