Våra sponsorer
 
 
Vi finns också på Instagram
Välkommen!
Välkommen till Järfällagymnasternas hemsida!

Vill du bli medlem i vår förening?  Klicka då här!

Vi har många barn på kö och vill du bli ledare så anmäl ditt intresse i anmälan i kommentarsfältet övrigt. 
JG´s årliga juluppvisning 12/12
2015-11-24 09:00
Varmt välkomna till JG´s årliga juluppvisning lördagen den 12 december i Jakobsbergssporthall. 

Föreställning 1: kl 11,00
Föreställning 2: kl 15,30

Du har möjlighet att förköpa dina biljetter i JG-hallen 7-10 december kl 18-20. 
Förköps pris: 100 kr Vuxen 50 kr Barn (7-15 år, barn under 7 år gratis) 

På plats i Jakobsbergssporthall 12/12: 120 kr vuxen och 70 kr barn (7-15 år, barn under 7 år gratis)

Varmt välkomna! GULD till fb USM på RC3-yngre i Falun
2015-11-16 15:49
FB USM

Helgen 14-15 november var det dags för lagets andra tävling för terminen, nämligen RC3-yngre i Falun.


Efter ett kval med många fina prestationer fick tjejerna ladda om för en final på söndagen och dessutom få köra med vårt andra föreningslag RM 0103, delad glädje = dubbel glädje!


Efter att sett våra JG-killar kamma hem ett brons var det dags för tävling. Med målet att genomföra en uppladdning och tävlingshelg med positiv/ödmjuk attityd och stolthet kring lagets och sin egen prestation gjorde tjejerna en strålande insats, där man höjde sig drygt 3,5 poäng i Trampett + Tumbling från kvalet och fick samma friståendepoäng som i kvalet! 


Med ytterst liten marginal kunde vi efter en lång stunds väntan konstatera: 7e placeringen från kvalet lyftes hela vägen upp till en förstaplacering och därmed guld till tjejerna!


Föreningskompisarna i RM 0103 gjorde även en grym insats och klättrade från 10a i kvalet till 7a i finalen, som var en otroligt jämn tävling. Vilken helg för Järfällagymnasterna!

Silver till RM04 i RC1 yngre 2015!
2015-11-12 13:22
Fantastiska bilder på RM04 i RC1yngre 2015

Tidigt på fredag morgon samlades RM-05, RM-0203 och RM-04 på JG-hallens parkering för avfärd. Sju timmar senare (fyllda av musikquiz, att skriva snälla saker om lagkompisarna, filmvisning, skratt och sång) var vi äntligen framme i ett regnigt Helsingborg. Planen var att äta middag och sedan förträna, men på grund av en miss av arrangören kunde ingen middag serveras förrän sent på kvällen, så vrålhungriga, smått åksjuka tjejer fick förträna fristående först och sedan äntligen få lite varm mat kroppen.

På kvällen fick tjejerna läsa upp vad lagkompisarna skrivit för snällt om dem och så visualiserade vi perfekta tävlingsvarv och fristående. Vi avslutade med att lyssna på en inspelad mental träning med målbilder och avslappning.

Vi vaknade grymt taggade, åt frukost, hann se lite av pool 1 och sedan var det vår tur. Förträningen kändes lugn och fokuserad. Alla kan sina varv bra, skönt att få känna på tumblinggolvet, trampetten och bordet och vänja sig vid redskapen. Vi pratade mycket med tjejerna om att ha roligt på tävlingsgolvet, att glänsa och så - Sträcka, spänna, stå!

Vi var först ut i trampett i pool 2. Det mesta gick jättebra, även om vi hade två mindre missar. Poäng - 11,1. Bra! Sedan ombyte till de sprillans nya friståendedräkterna som kom i förra veckan, SÅ snygga heldräkter (dräkt med långa ben) i JG:s färger. Vi gick igenom lite finslip och samlade tjejerna för att fokusera på nästa gren. Tjejerna körde igenom ett GRYMT fristående, alla svårigheter satt, alla övningarna togs ut ända ut i fingerspetsarna och det syntes att tjejerna njöt av att visa upp sig! Poängen blev otroliga 13,9! Nu kände vi att det här går ju bra :) En gren kvar. Tumbling har alltid varit vår starkaste gren. I och med de nya reglerna för RM-stegen finns nu ett tak för hur svårt man får köra, så vi hade tagit ner svårigheterna i den grenen jämför med i våras (så att vi precis kom upp i maxtaket) och satsade på att köra med fin stil utan onödiga utförandeavdrag. Vi pratade igen om att de skulle ha roligt där ute, visa upp sina fina varv som de kan så bra - och så Sträcka, spänna, stå :) Och det gjorde de! Vilken prestation, alla körde så snygg teknik, höga volter och stabila landningar. Jublet visste inga gränser efteråt! Vi noterade tävlingens högsta tumblingpoäng, 13,15.

Efter vår pool låg vi trea av 24 lag. Tre pooler kvar, 30 lag som kunde gå om och peta ner oss från finalplats (topp tio). Efter lite mellanmål var det dags för pool 3 - och heja på kompisarna i RM-0203. Både de, RM-05 och nedresta föräldrar hade gett oss ett fantastiskt publikstöd när vi körde, det ville vi återgälda och hejade och peppade och skrek så flera tappade rösten. RM-0203 gjorde en jättefin tävling och satte det mesta! Helskruvarna på trampett var klockrena och de visade jättefina sträcksalto. Det var så roligt att se och heja på de duktiga tjejerna och ledarna, bra jobbat! Lite missar på trampetten gjorde att de tyvärr var ute från striden om finalplatserna.

Vi gick och åt middag och uppdaterade resultatlistan hela kvällen i klassrummet när pool 4 körde till efter åtta på kvällen. Då kunde vi konstatera att vi fortfarande låg trea efter 43 lag! Pool 5 skulle gå på söndag morgon, så vi lade oss i ovisshet om vi verkligen skulle gå till final. Vi kände dock att sannolikheten var så hög, så att vi förberedde oss som om vi skulle tävla igen på söndagen. Vi körde samma koncept som kvällen innan. Visualisera varven och friståendet - ÄNNU bättre kört än i kvalet - och så den inspelade mentala träningen innan de somnade.

På söndagen var alla taggade igen, inställda på att tävla en gång till men med vetskapen att det fanns en risk att för många skulle gå om. Vi tittade på pool 5, där det äntligen blev kompisarna i RM-05:s tur att tävla. Vi hejade och skrek för allt vad vi kunde, så kul att få "hjälpa till" från läktarplats! Tjejerna var jätteduktiga, visade mycket fin gymnastik men hade några kostsamma missar på tumbling som gjorde att de inte var med i striden om finalplatser. Bra jobbat tjejer!

Efter pool 5 kunde vi konstatera att vi fortfarande, 30 lag senare, behöll vår tredjeplats av samtliga 53 i kvalet, helt otroligt! En halvtimme senare förtränade vi inför finalen. Tjejerna kände av allvaret och förträningen blev lite skakigare än i kvalet, även om det allra mesta satt där det skulle. Vi samlade tjejerna och pratade igen om glädjen att få vara på tävlingsgolvet, att de kan sina varv och att det bara är att gå ut och glänsa. Den här gången var fristående första grenen.

Fulla av självförtroende efter gårdagens succé gick tjejerna ut och levererade ytterligare ett fantastiskt fristående! Balanserna satt perfekt, alla svårigheter godkända, poängen - 13.65. Bravo! Skönt med en bra start! Fantastiskt publikstöd av föräldrar och RM-0203 hela tävlingen, de skrek varje gymnasts namn när de körde! Vilken känsla, så många mil hemifrån! Dräktbyte och omladdning.

Tumbling nästa gren. Vi påminde om att detta är vår bästa gren, vi var bäst av 53 lag igår så det är bara att gå ut och köra likadant igen och njuta! Och som de levererade! Ännu en gång körde de i stort sett felfritt och fick 13.0, tävlingens näst högsta tumblingpoäng, efter vår egen kvalpoäng. Vi fick alltså bästa och näst bästa tumblingpoängerna av 63 utdelade poäng (53 kval och 10 final). Så lyckliga tjejer som skrek och kramades! Ledarna grät.

Så återstod bara trampetten. Det är alltid störst risk att något går snett i trampetten, lätt gjort att adrenalinet gör att man ändrar någon detalj och plötsligt missar på det man egentligen kan. Vi var sist ut av alla. Nervöst. Ledarna uppdaterade poängen hela tiden i telefonen och visste att medaljchansen hängde på att alla skulle stå på trampetten. Till gymnasterna som frågade sa vi dock bara - "Det ser bra ut, vi ligger bra till, fokusera nu på trampetten istället! Dags att avsluta hela tävlingen, sist ut av alla, ut på tävlingsgolvet för sjätte och sista gången den här helgen. NJUT och ha jättekul!" Och så - sträcka, spänna, stå! Vi har tjejer som är tävlingsmänniskor, alltid bäst när det gäller och med nerver av stål. De körde så fin stil, så snyggt och säkert och ställde alla landningar! Kramkalas och glädjetårar igen, vilket lag!

Så kom poängen ut, sist av alla - 11.3, en förbättring sedan kvalet och vi gled in på SILVERPLATS! Vi defilerade in till prisutdelningen. Poängtavlan fanns på väggen och tjejerna kunde se poängställningen när de tågade in. Uppställda på golvet började frågorna - "Vad gör vi med JG-skylten om vi får medalj?" "Får vi hoppa och skrika när de säger att vi får silver?" Glädjen visste inga gränser när vi fick ställa oss på prispallen och ta emot silvermedaljerna!

Sedan satte vi oss i bussen hem, trötta och nöjda och umgicks med RM-0203 och tittade på film. RM-05 åkte hem lite tidigare i egen buss. När vi åt middag i Ödeshög hittade vi en plånbok ute på marken, visade sig tillhöra en gymnast i RM-05 som ätit middag på samma ställe några timmar tidigare. Ibland har man tur! Klockan 22.30 rullade bussen äntligen in mot JG-hallen.

När vi svängde in på Andebodavägen såg vi några marschaller i korsningen som väckte vår uppmärksamhet. När vi kommit lite närmare började båda sidorna av vägen kantas av massor av marschaller! Sedan stod föräldrar och syskon i kylan med tomtebloss, ballonger och isfacklor. Vi möttes av jubel när vi klev av bussen, korken flög av Pommac-flaskorna och vi skålade och fick varsin ballong och kakor. Vilket kungligt mottagande! Vilken mäktig känsla! TACK alla inblandade för allt stöd, pepp och gratulationer vi fått, det värmer, den här helgen kommer vi leva på länge!

Extra tack till fina RM-05 och RM-0203, det har varit så roligt att hänga med er, ni är grymma gymnaster och kompisar! Vi har också bästa föräldrarna i gruppen, som inte bara fixade mellis utan och detta fantastiska mottagande. Vi somnade gott i egen säng.

/Hälsningar RM04


Ledare till Jullovsläger
2015-11-05 14:17
Vi söker ni ledare till jullovsläger som kommer hållas i 3 dagar under jullovet 28-30 december. 

Är du intresserad så hör av dig med följande uppgifter namn, ålder, grupp och utbildning till kansli@jarfallagymnasterna.se

Hälsningar Kansliet 
Tack för den här veckan alla barn och ledare på Höstlovslägret!
2015-10-30 11:08
Höstlovsläger 2015
Vi vill tacka alla fantastiska ledare och gymnaster som deltagit i veckans höstlovsläger mån-torsdag 9-16. 

Vi har haft över 80 barn och 16 ledare på plats, det har snurrats volter, det har dansats och det har varit rörelseglädje till max! 

Tack för den här veckan! 

Hälsningar Maria & Isa
Nyheter från våra grupper
Om Truppsektionen, 16/11 15:53 
Om Truppsektionen, 12/11 13:29 
Om Truppsektionen, 09/11 11:31 
Om Truppsektionen, 09/11 11:22 
Basgymnastik, 15/10 14:55