Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.

Välkommen!
Välkommen till Järfällagymnasterna!

Vill du bli medlem i vår förening?  Klicka då här!

Vi har många barn i kö och vill du bli ledare så kan du läsa mer i fliken till vänster under ledare! 

Kontakta oss:

Tel: 08-580 368 48

E-post: kansli@jarfallagymnasterna.se


Du är välkommen att besöka oss på våra öppettider, men ring gärna innan för att försäkra dig om att vi finns på plats just då.


Vi finns på: Andebodavägen 72, 17543 Järfälla. 

Vi söker tränare till Aerobic
2019-07-05 15:10
Järfällagymnasterna söker tränare och domare inom Aerobics. Våra gymnaster som tävlar på SM stegens olika åldersklasser behöver tränare till hösten. Är du intresserad eller nyfiken och har frågor kontakta oss på verksamhet@jarfallagymnasterna.se
Vi söker tränare till KvAG
2019-07-05 15:07
Järfällagymnasterna söker tränare till sin KvAG sektion. Just nu är vi i akut behov av tränare till våra gymnaster på nivå 6 och uppåt. 
Vi är intresserade av er som är mångkampstränare och/eller grenspecifik tränare och/eller domare på denna nivå.  Dvs vi söker gärna flera olika personer som kan jobba på den här nivån. 
Vi söker också ständigt tränare till våra gymnaster på lägre nivåer inom KvAG. 
Är du intresserad eller nyfiken och har frågor kontaktar du oss via verksamhet@jarfallagymnasterna.se
Även fantastiska insatser från Aerobic Gymnastics i helgen som va!
2019-05-03 09:13
JG i Skåne =)

Svenska Cupen & Skåne Cupen  AER

-Hur är det möjligt? Säger coach Hayley. Det finns absolut ingen ord att beskriver

JG´s tävlingslag i Aerobic Gymnastics.  Laget består av 13 gymnaster mellan 10-18 år med stort variation i erfarenhet och tävlingsnivå från gymnaster som tävlar sina första tävling i nybörjarklass, riksnivå gymnaster och även två FIG international gymnaster.  


De mest imponerande är hur laget håller ihop att peppa och stödja varandra när deras tränare sitter bakom domarbordet och dömer svårigheter, överlycklig att några svenska gymnaster börjar sätta så många nya svårigheter att det bli en utmaning att det är svårt att hinner med som domare. I Sverige, har disciplinen utvecklad otroligt mycket under de senaste år, och JG har bidragit till en stort del av denna utveckling.


Medaljer Järfällagymnasterna:


1:a plats- Svenska cupen ungdoms klass IW

2:a plats - Svenska cupen senior klass     IW

1:a plats- Riksnivå 9-14år                        GR   

1:a plats- Riksnivå 9-14år                 PAR/TRIO       

3:a plats- Riksnivå 9-14år    IW

2:a plats- Riksnivå 15+ år PAR/TRIO

3:a plats- Riksnivå 15+år IW

1:a plats- Nivå 3 PAR/TRIO

1:a plats- Nivå 4 GR


STORT STORT GRATTIS TILL ALLA FINA PRESTATIONER ÖNSKAR VI ER ALLA!


Om man är tävlingsgymnast inom en annan disciplin som fundera på att prova tävla Aerobic Gymnastics är man välkommen att höra av sig. JG´s tävlingslag söker framförallt gymnaster i junior åldern 15-17år att tävla i trio/grupp med lagets nuvarande gymnaster av samma ålder, och manlig-gymnaster i alla ålder att tävla i kategorin ‘individual men’.

Kontakta då Hayley.brice-nicolson@jarfallagymnasterna.se

Club Team Classic AG & Guldpokalen steg 1-10 och Rikspokalen
2019-04-03 11:22
Järfällagymnasterna och Stockholm Top Gymnastics arrangerade i helgen Club Team Classic AG, Guldpokalen steg 1-10 samt Rikspokalen. 
Club Team Classic AG hölls i JG-hallen under 30 mars och är en ny lagtävling för gymnaster på steg 4-6 och Rikspokalen. I Åkseshovshallen 31 mars gick Guldpokalen steg 1-10 och Rikspokalen, samt Regionskval till Riksfinalen steg 5-6 Region Öst. 

Stort tack till ett fantastisk genomfört arrangemang tillsammans STG. Stort tack till alla funktionärer, ledare, domare och gymnaster som deltog under denna fantastiska helg! 


Nya namn för Järfällagymnasternas grupper
2018-05-08 15:07

Som ni säkert har kunnat se på våra olika sektioners sidor här på hemsidan, så har Järfällagymnasternas grupper tilldelats nya namn. Ett projekt med målet att ge en tydlig överblick för något vi ska vara oerhört stolta över i vår förening – vårt breda utbud och vår vision att på ett ännu tydligare sätt knyta an våra värderingar rakt in i verksamheten.

 

Vad är bakgrunden till namnbytena?

Ett stort skäl till namnbytena var att våra olika sektioner tidigare har haft olika namnupplägg och det har saknats en för hela föreningen enhetlig bild av gruppstruktur. Dessutom så var namnen ofta direkt kopplade till en tävlingsstege och att namnet då skulle spegla de man skulle tävla på.
Nu har dessutom tävlingssystem inom gymnastiken uppdaterats, framförallt Truppgymnastiken som från och med januari 2018 satte sitt nya tävlingssystem i verk – vilket då ledde till att våra dåvarande gruppnamn blev inaktuella.

Vi vill se en inriktning där vi lägger större vikt vid hur träningen bedrivs, med de mjuka värdena i fokus – inte vilken tävlingsnivå man tävlar på, om man ens vill tävla. Att våra utövare, ledare, styrelsemedlemmar och anhöriga är väl insatta i vilka värderingar är fundamentalt för att en så stor aktör som Järfällagymnasterna är med sitt stora medlemsantal ska fungera både idag, men även över tid.

 

Vårt val att sätta färg på våra gruppnamn är en direkt inspiration hämtad från Gymnastikförbundets Utvecklingsmodell, där de olika färgerna speglar en inriktning på gruppens sätt att träna – som förklaras i just denna modell.

Du kan läsa mer om denna i följande länk:

http://www.gymnastik.se/gymnastikforbundet/SvenskGymnastikVill/Utvecklingsmodellen/

 

Under året kommer det löpande anordnas workshops för våra ledare där vår föreningsmodell kommer diskuteras noggrannare och där vi kommer plocka ut de nyckelbegrepp Gymnastikförbundet framhäver och tolka dessa för Järfällagymnasterna, samt hur vi inom respektive färg/pusselbit kan samverka ännu mer.
Vi kommer diskutera hur rimmar detta med våra värderingar och värdeord:
Glädje, Trygghet, Samarbete och Utveckling.

 

Nyheter från våra grupper
TRUPPGYMNASTIK, 01/12 14:34 
AEROBIC GYMNASTICS, 03/08 12:52 
BASGYMNASTIK, 08/06 10:58 
BASGYMNASTIK, 01/06 10:22 
TRUPPGYMNASTIK, 10/05 09:04 
 
Värdegrundsknapp
Våra sponsorer
Stöd oss genom Svenska Spel
JG på Facebook